Izdvojeno

"Zajc" i EPK u Rijeku dovode "Slijepog pjesnika" glasovite kazališne skupine Needcompany

Svjetski glasovita kazališna skupina Needcompany stiže u nedjelju 24. ožujka, u 19 i 30 sati, u HNK Ivana pl. Zajca, sa svojom nagrađivanom predstavom “The Blind Poet“/ “Slijepi pjesnik” Jana Lauwersa. Ovu višejezičnu, vizualno atraktivnu i emocionalnu predstavu koja je dio predprograma Rijeka EPK 2020, prate titlovi na hrvatskom jeziku, a po završetku predstave će u foyeru kazališta biti upriličen susret i razgovor publike s ovim vrhunskim umjetnicima impresivnih karijera.

Vijesti

 • Humanitarna akcija

  Obilježavanje Dana narcisa u subotu na Korzu

  pročitaj višeDan narcisa, posvećen ranom otkrivanju raka dojke, u Rijeci će se u organizaciji Udruge žena operiranih dojki Nada, obilježiti humanitarnom prodajom narcisa u subotu, 23. ožujka. Na štandu postavljenom na Korzu, ispred zgrade Grada Rijeke od 9 do 13 sati građani će imati priliku kupnjom narcisa sudjelovati u humanitarnoj akciji te se educirati o ovoj vrsti malignoma. Osim tijekom akcije na Korzu, u petak, 22. ožujka narcisi će se od 11 do 12 sati prodavati na Medicinskom fakultetu.

  20.03.2019.

  Tagovi:
 • Najavljen trodnevni program

  Pod sloganom "Voda za sve" u Rijeci se i ove godine obilježava Svjetski dan voda

  pročitaj višePovodom obilježavanja Svjetskog dana voda (22. ožujka), koji se ove godine obilježava pod sloganom „Voda za sve – nikoga ne smijemo ostavit po strani“, KD Vodovod i kanalizacija i ove godine u suradnji s Gradom Rijeka te gradskim institucijama i organizacijama, priprema višednevne manifestacije i kulturno-edukativne aktivnosti, u koje su se uključili učenici riječkih osnovnih škola te studenti Akademije primijenjenih umjetnosti Rijeka.

  19.03.2019.

  Tagovi:
 • Najavljena humanitarna akcija

  "Rijeka sreće" na Molo longu: Lampionima do glazbala za djecu sa sindromom down

  pročitaj višeNa Molo longu će se u subotu, 23. ožujka, od 18 do 22 sata, održati manifestacija Rijeka sreće, u sklopu koje će se puštati „lampioni sreće“. Cilj projekta je okupiti građane svih uzrasta na jednoj od lokacija u gradu te ih povezati druženjem, glazbom i lijepim željama i djelima, kazao je na konferenciji za medije organizator Alen Petelinc iz WeMove agencije. S obzirom na to da je ožujak tradicionalno posvećen osobama sa sindromom Down, dio novca prikupljen prodajom letećih lampiona donirat će se za opremanje glazbene sobe Udruge za sindrom Down – Rijeka 21.

  20.03.2019.

  Tagovi:
 • FOTOGALERIJA

  Izložba na Korzu: Riječka luka i njezin razvoj kroz povijest

  pročitaj višeNa postamentima na Korzu može se pogledati izložba „Riječka luka – pregled povijesnog razvoja“, postavljena u povodu obilježavanja 300 godina od proglašenja Rijeke slobodnom kraljevskom lukom. Izložba kustosice Muzeja grada Rijeke Rafaele Ban prikazuje posebno značajne trenutke iz dva tisućljeća duge povijesti primorskog i pomorskog grada nastalog uz ušće Rječine, a fokus je na povezanosti grada i njegove luke, s kojom je rastao i razvijao se od svojih početaka do današnjih dana.

  19.03.2019.

  Tagovi:
 • POTICANJE DAROVITOSTI

  Nizom radionica nastavljaju se Dani darovitih učenika

  pročitaj višeU četvrtak, 21. ožujka 2019. godine, u sklopu obilježavanja Dana darovitih učenika u Rijeci, ponovno će se održati niz radionica učenike i roditelje.

  20.03.2019.

  Tagovi:
 • FOTOGALERIJA: Svečana akademija

  Svečano obilježeno 300 godina od proglašenja Rijeke slobodnom kraljevskom lukom

  pročitaj višeU Mramornoj dvorani Guvernerove palače održana je svečana akademija u povodu obilježavanja 300 godina od proglašenja Rijeke slobodnom kraljevskom lukom, odlukom cara Karla VI. 1719. godine. Za Rijeku, tadašnje malo lučko središte, to je značilo jačanje gospodarskog i prometnog utjecaja te je imalo za posljedicu stvaranje nove moderne luke u 19. stoljeću, utemeljenja značajnih brodara duge plovidbe te zlatnog doba početka dvadesetog stoljeća, kada je riječka luka imala status jedne od vodećih europskih luka.

  18.03.2019.

 • Spajanje prijestolnica kulture Rijeke i Plovdiva

  Na Međunarodnom filmskom festivalu u Sofiji predstavljeni programi Art-kina i Dječje kuće

  pročitaj višeU tijeku je 23. izdanje Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji gdje se u sklopu koprodukcijskog sajma Sofia Meetings održao susret Deskova Kreativne Europe – ureda MEDIA iz Bugarske i Hrvatske pod nazivom Europske prijestolnice kulture: Plovdiv (2019.) i Rijeka (2020.) – naše filmske poveznice!.

  15.03.2019.

 • Prijave otvorene do 29. ožujka

  Bliži se 23. izdanje Rijeka Run - festivala sporta i rekreacije

  pročitaj višeČak deset utrka održat će se u sklopu ovogodišnjeg, 23. po redu izdanja Rijeka Run - festivala sporta i rekreacije Homo si teć!

  15.03.2019.

  Tagovi:
 • FOTOGALERIJA

  Foto đir: Počeli radovi na izgradnji Dječje kuće u kompleksu Benčić

  pročitaj višePočetkom tjedna započeli su radovi na uređenju još jednog objekta u sklopu kompleksa Benčić – prenamjeni tzv. Ciglene zgrade u Dječju kuću. Prva takve vrste u Hrvatskoj, dječja kuća ugostit će niz programa namijenjenih djeci do 12 godina, a kultura u Dječjoj kući sezat će puno dalje od sadržaja koji se gleda, sluša ili čita – kulturu u Dječjoj kući djeca osmišljavaju, stvaraju, dijele i primaju.

  15.03.2019.

  Tagovi:
 • Radovi u centru grada

  Adamićevom ulicom od 15. do 22. ožujka vozit će se jednim prometnim trakom

  pročitaj višeOd 15. do 22. ožujka u Adamićevoj ulici u centru grada odvijat će se prva faza radova na jednom od dva prometna traka, zbog čega će vrijediti nova, privremena regulacija prometa, izvijestio je Gradski prometni centar Rijeka prometa. Radovi počinju u petak, u večernjim satima.

  14.03.2019.

  Tagovi:

Kultura

Y

 • Fotogalerija

  Održan Demo dan za polaznike europskog projekta Bootcamp IT

  pročitaj višeU prostoru Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci održan je Demo dan polaznika prvog ciklusa europskog projekta Bootcamp IT na kojem su polaznici predstavili projekte na kojima su radili u timovima posljednjih mjesec dana: sustav upravljanja skladištem, aplikaciju razmjene virtualnih posjetnica QR kodom, real-time chat aplikaciju, agro-aplikaciju namijenjena za pomoć poljoprivrednicima te sustav za izradu i provedbu anketa za potrebe zdravstva.

  18.03.2019.

  Tagovi:

Zabava